Dow Building Solutions
Innovatieve oplossingen voor de bouwsector
Betere gebouwen beginnen hier

Dow Building Solutions biedt Uw de technologieën en expertise die nodig zijn voor zeer efficiënte gebouwen. Ons assortiment van isolatiematerialen, luchtdichtingen en weersbestendige producten zorgen voor energie-efficiëntie, duurzaamheid en langdurig comfort in het gebouw.
FROTH-PAK™ - De schuimspuitkit
FROTH-PAK™ - De schuimspuitkit

FROTH-PAK™ is een draagbare tweecomponenten polyurethaan [PU] schuimspuitkit die iedere vakman in staat stelt om snel en gemakkelijk polyurethaanschuim van de hoogste kwaliteit te produceren, en dit overal en altijd. FROTH-PAK™ is bedoeld als ter plaatse geschuimd isolerend dichtingsmiddel om luchtlekken te voorkomen en openingen, scheuren, gaten en voegen in het bouwomhulsel te isoleren. Het wordt gebruikt voor het afdichten van leidingen, bochtstukken, ventielen, T-stukken en buizen en voor het vervangen en herstellen van de isolatie in koelcontainers en koelpakhuizen. FROTH-PAK™ PUR schuim wordt gebruikt rond deur- en raamstijlen, en voor het dichten van doorvoeringen ten behoeve van mechanische en elektrische leidingen en afvoerbuizen in muren, vloeren, plafonds, zolders en daken.

FROTH-PAK hecht zich aan de meeste oppervlakken inclusief hout, metaal, metselwerk, glas en de meeste kunststoffen. Verhard schuim is bestand tegen vocht, isoleert, dempt geluid, geeft extra structurele steun, voorziet een luchtdichte naad en vult holtes.
FROTH-PAK is ontworpen voor gebruik in industriële en bouwtechnische toepassingen als:
Thermische isolatie
Lucht en vocht barriere
Structurele versterking of verankering
Reparaties in bestaande installaties
Opvullen van holtes, naden en kieren
FROTH-PAK™ - De schuimspuitkit
FROTH-PAK™ 2
Declaration of performance (DoP) FROTH-PAK™

INSTA-STIK
INSTA-STIK™ ROOFING Lijm voor gebruik op platte daken

INSTA-STIK™ ROOFING daklijm voor professionals is een vochtuithardende één component polyurethaanlijm, voor een snelle en makkelijke verlijming en met een zeer snelle hechting. INSTA-STIK™ ROOFING daklijm bevat geen sterke solventen, waardoor het compatibel is met de meeste dakmaterialen. INSTA-STIK™ ROOFING daklijm werd special ontwikkeld voor de bevestiging van isolatieplaten en synthetische dakmembranen op diverse soorten ondergrond:

  • Verlijming van isolatieplaten op de ondergrond
  • Verlijming van isolatieplaten onderling (vb bij grotere diktes)
  • Verlijming van synthetische dakmembranen op isolatieplaten of andere ondergrond (vb omkeerdak)

INSTA-STIK™ ROOFING daklijm wordt geleverd in een draagbare druktank (onbrandbaar drijfgas), waardoor geen bijkomende energiebron nodig is.

INSTA-STIK™ ROOFING is beschikbaar in drie verschillende versies, elk met haar eigen specifieke kenmerken:
  • INSTA STIK™ STD : met spuitlans en flexibele slang, geschikt voor alle daktoepassingen.
  • INSTA STIK™ MBA : voor het aanbrengen van meerdere lijmrupsen tegelijkertijd, via de Multi Bead Applicator. Deze techniek wordt meestal toegepast op grotere daken en versnelt het lijmproces aanzienlijk.
  • INSTA STIK™ SPRAY : voor een volvlakse verkleving van het dakmembraan of de isolatieplaten
INSTA-STIK
INSTA-STIK™ MP Universele spuitlijm

INSTA-STIK™ MP is een polyurethaanlijm die wordt aanbevolen voor isolatieplaten (XPS, EPS, PUR, PIR, PF, MW, CG en ICB) en gipskartonplaten op beton metselwerk, pleisterwerk, steen, hout, metaal en diverse soorten bitumineuzeandere onderlagen. INSTA-STIK MP zorgt voor een grote flexibiliteit, aangezien de lijm zowel horizontaal op vloeren als verticaal tegen wanden kan worden aangebracht. Het materiaal kan snel en gemakkelijk direct op de ondergrond worden aangebracht. De hoeveelheid lijm kan met behulp van de trekker en een stelschroef aan de achterkant van het lijmpistool worden aangepast.Alle veiligheidsinformatiebladen zijn te vinden op: https://www.3eonline.com/EeeOnlinePortal/DesktopDefault.aspx